Piri Reis M.T.A.L. ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Samsun Teknopark’ta

Piri Reis M.T.A.L. ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Samsun Teknopark’ta

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Ortaöğretim Mesleki Çalışma Programı  Bilim Zamanı etkinlikleri çerçevesinde Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Samsun Teknopark’ı ziyaret etti.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Bilim zamanı etkinlikleri kapsamında Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek Teknopark’ın düzenlemiş olduğu faaliyetler ve etkinlikleri hakkında bilgi aldılar. Samsun Teknopark Ön Kuluçka Merkezi’nde öğretmenlere Teknopark’ı anlatan sunum, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç tarafından gerçekleştirildi. Özkoç sunumda Samsun Teknopark hakkında genel bilgiler vererek düzenlenen faaliyet ve etkinliklerden, sunumun gerçekleştiği Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkez’lerinin tanıtımının yanı sıra başarılı olan firma ve projelerden de bahsetti.

İnteraktif bir şekilde ilerleyen sunumda Osman Özkoç  Bafra Atatürk Ortaokulu ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından gelen soruları yanıtlayarak sözü Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım ve teknoloji şirketi olan Nibiru Yazılım ve Teknoloji firmasında çalışan Bilgisayar Mühendisi Serhat Celil İleri’ye bıraktı. Serhat Celil İleri firmalarının Ar-Ge aşamasında olan ürünü mobil ultrason cihazını tanıtarak uygulamalı olarak gösterdi ve firmasının faaliyetlerini anlattı. Ardından Accecare Yazılım şirketinden Burak Can Güner firmalarını tanıttıktan sonra geliştirdikleri Wink-İn uygulamasını anlatarak sözlerini bitirdi.

Fotoğraflar: