Samsun okulları Teknopark’ı ziyaret etmeye devam ediyor

Samsun okulları Teknopark’ı ziyaret etmeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Ortaöğretim Mesleki Çalışma Programı  Bilim Zamanı etkinlikleri çerçevesinde Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi ve Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Samsun Teknopark’ı ziyaret etti.

Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi  ve Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Bilim zamanı etkinlikleri kapsamında Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek Teknopark’ın etkinlikleri ve faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Samsun Teknopark Ön Kuluçka Merkezi’nde öğretmenlere Teknopark’ı anlatan sunumlar, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç ve  Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı F. Rabia Akçatemiz tarafından gerçekleştirildi. Dr. Buğra Çolak Samsun Teknopark Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri’nden ve başarılı olan projelerden bahsederken Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı F. Rabia Akçatemiz Samsun Teknopark tarafından düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerden, Teknopark’ın mevcut durumundan ve OMÜ TTO’dan bahsetti.

İnteraktif bir şekilde ilerleyen sunumda Dr. Buğra Çolak  Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından gelen soruları yanıtlayarak sözü Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım ve teknoloji şirketi olan Nibiru Yazılım ve Teknoloji firmasında çalışan Bilgisayar Mühendisi Alperen Öztürk’e bıraktı. Alperen Öztürk firmalarının Ar-Ge aşamasında olan ürünü mobil ultrason cihazını tanıtarak uygulamalı olarak gösterdi ve firmasının faaliyetlerini anlattı. Ardından Accecare Yazılım şirketinden Cemre Öncel ve Burak Can Güner firmalarını tanıttıktan sonra geliştirdikleri Wink-İn uygulamasını anlatarak sözlerini bitirdi.

Fotoğraflar: