ULUKOZA İŞ FİKRİNDEN PAZARA KADAR DESTEK PROGRAMI

ULUKOZA İŞ FİKRİNDEN PAZARA KADAR DESTEK PROGRAMI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ, iş fikirlerini toplayıp değerlendirme, uygun bulunan iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama sürecine tabii tutmaya ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek oluyor.

Programın 1. Aşamasını yürütecek olan ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ 1. Aşama başvuru süreçlerini başlatmak üzere girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak, kendi değerlendirme mekanizmalarında eleyerek ön kuluçkaya alınacak iş fikirlerini seçiyor.

Bu amaç doğrultusunda Girişimcilerin “Teknoloji Ve Yenilik Odaklı İş Fikirlerini” firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri, iş fikriden pazara kadar olan faaliyetleri için 150.000 TL’ ye kadar hibe desteği veren TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı dahilinde Uludağ üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulayıcı Kuruluş olarak başvurularınızı bekliyor.

 

PROGRAM HAKKINDA

a) Aşama 1; girişimcilerin iş fikirlerini uygulayıcı kuruluşlara sunduğu, uygulayıcı kuruluşun bu iş fikirlerini değerlendirdiği, başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler verdiği, iş fikrinin iş planına dönüşmesi sürecinde fikrin ticari açıdan doğrulanması çalışmalarının yürütüldüğü aşamadır. Aşama 1, teknogirişim sermaye desteği çağrısında belirtilen iş planı son başvuru tarihinde tamamlanır.

b) Aşama 2; iş planlarının bu Uygulama Esasları çerçevesinde değerlendirilmesi ile başlayan aşamadır. Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden tanımlı bir zaman aralığı içinde kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir. TÜBİTAK ile kuruluş arasında sözleşme imzalanmasından sonra kuruluşa teminat alınmaksızın hibe olarak proje desteği ve sermaye desteği sağlanır. Teknogirişim sermaye desteği ile kuruluşun iş planı çerçevesinde gerçekleştireceği kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknolojik geliştirme (ticari prototip, demo, benzetim, yazılım algoritması vb.) faaliyetleri ve bu faaliyetler sonucu elde edilen çıktıların ticari değere dönüştürülmesi çalışmaları Aşama 2 dahilindedir. TEYDEB Aşama 2 süresince kuruluşun isteğine bağlı olarak rehber desteği sağlayabilir.

c) Aşama 3; kuruluşun bir önceki aşamada elde ettiği çıktıların, Ar-Ge çalışmalarıyla performans ve işlevsellik bakımından iyileştirilmesi ile ticarileşme potansiyellerinin arttırılmasını amaçlayan aşamadır. Aşama 3, kuruluşun proje önerisi hazırlayarak TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvurması ve teknolojik doğrulaması yapılmış projenin bu programa özel kriterler çerçevesinde değerlendirilmesi ile başlar. Bu aşamada detay tasarım, ticari prototipin işlev ve performans bakımından iyileştirilmesi, denemeler ve saha testleri gibi faaliyetler gerçekleştirilir. Bu Uygulama Esasları kapsamında Aşama 2’yi tamamlayan veya 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından Teknogirişim Sermayesi Desteği alarak kurulmuş olan şirketler, destek bitiş tarihten sonraki 24 ay içerisinde Aşama 3 kapsamında TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruda bulunabilir. Aşama 3 kapsamında projelerin desteklenmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılması süreçlerinde TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na ait Uygulama Esasları hükümleri uygulanır.

 

Ne zaman Başvurulur?

1 – 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvuru gerçekleştirilebilecektir.

 

Başvuru Şekli

Başvurunuzu www.ulukoza.com adresinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Kimler Başvurabilir ?

45 yaş altı olmak üzere örgün eğitim veren üniversitelerin lisans programlarından mezun olan bireyler başvurabilecektir.

 

Destek Miktarı

150.000 TL’ dir.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.