Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO, İstihdam Seferberliği Samsun Buluşması’na katıldı

Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO, İstihdam Seferberliği Samsun Buluşması’na katıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen İstihdam Seferberliği Samsun Buluşmaları Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla uygulamaya konulan ‘İstihdam Seferberliği 2019 Samsun Buluşmaları’nda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Uygulamaya koyduğumuz pek çok reform ve teşvikle de iş dünyasının yanında olduğumuzu her zaman gösterdik. Attığımız son adımlarla da iş insanlarının finansmana erişimini kolaylaştırdık. Esnaf ve sanatkarlarımıza işletme-yatırım kredisi imkânı sağladık.” diye konuştu.

Yabancı yatırımcıları Samsun’a çekmek istediklerini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘İlimizde yatırımcıların yönlendirilebileceği, il merkezine yakın alanlarda yeni OSB’ler oluşturmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca başta Bafra ve Kavak OSB olmak üzere yeni kurulan Çarşamba OSB’de de yoğun yatırım ve tanıtım faaliyetleri öngörüyoruz. Yabancı yatırımcıları şehrimize çekmek için Katarlı iş adamlarına şehrimizdeki potansiyel yatırım konularını gösteren bir broşürü hazırlayıp gönderdik. İnşallah Samsun, bu çalışmaların meyvesini kısa zamanda alacaktır.” şeklinde konuştu. 

 İnsanların zor günlerinde devletini yanında görmek isteyeceğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Devletimiz bugün zor günümüzde işverenlerin yanında duruyor. ‘İşçi çıkartmayın, 3 ay boyunca işçilerin tüm yükünü ben üstlenirim’ diyor. Samsun iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Bu fırsatlardan bu tarihi desteklerden faydalanın.” dedi.

İstihdamda İŞKUR’un birinci kanal olarak kullanılma oranının yüksek olduğunu dile getiren İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “2017 yılından bu zamana sürdürülen İstihdam Seferberliği’nde Samsunumuz tarihinden aldığı ilhamla görevini yerine getiren bir şehrimizdir. Biz, İŞKUR olarak yaptığımız hizmetlerde paydaşlarımızla iş birliğimiz neticesinde değerlendiren de bir kurumuz. Türkiye’de işverenlerimizin eleman temininde, istihdam işlemlerinde aracılık olarak İŞKUR’u birinci kanal olarak kullananların oranı yüzde 61,8’dir. Bu oran Samsun’da ise yüzde 93,6’dır.” diye belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak 1901 yılından bu yana Samsun’un kalkınmasına destek verdiklerini dile getiren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ‘Bizim daha büyük ve daha güçlü bir aile olabilmemiz için büyümemiz şart. Şüphesiz ki, büyüyememek, yok olmaya denktir. 100. yılı kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde, Samsun’un potansiyelinin karşılık bulması ve ülke ekonomisinde daha fazla katma değer sağlayabilmesi için, sürdürülebilir bir sanayi altyapısını bu şehre kazandırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Samsun’un çeşitli kurum ve kuruluşlarından katılımcıların bulunduğu ‘İstihdam Seferberliği Samsun Buluşmaları’na Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’yu temsilen Üniversite-Sanayi İş Birliği Uzmanı Yaman Şeker katıldı.

Fotoğraflar: