OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK SOBAG Eğitimi

OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK SOBAG Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) ve Teknopark tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma ve Destek Grubu (SOBAG) iş birliğiyle “Tanıtım ve Bilgilendirme Günü” gerçekleştirildi.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKM) Pembe Salon’da gerçekleştirilen etkinliğe OMÜ Rektör Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ-TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eda Beylihan ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Teknoparktaki Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla Sosyal Bilimler, Fen bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Avrupa Birliği Projeleri alanındaki öğretim üyelerinin proje yazma becerilerini geliştirmesi için birtakım etkinlikler düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Kuran “Kendi içimizde düzenlediğimiz etkinlikler oldu. Zaman zaman TÜBİTAK ile iş birliğiyle bu alandaki uzmanları bizleri bilgilendirmesi için de davet ediyoruz. Bugün böyle bir toplantıda bir aradayız” ifadelerine yer verdi.

Sosyal bilimlerde proje geliştirmek çok değerli

Sosyal bilimler alanında proje geliştirmenin önemine vurgu yapan Kuran, “Fen bilimlerinde savunma sanayi teknolojilerimizi ne kadar geliştirirsek geliştirelim ne kadar teknolojik alanda ileri gidilirse gidilsin bunları topluma mâl edecek sosyal bilimlerdeki araştırmaları, çalışmaları yapamazsanız, bir süre sonra küçük bir rüzgârda yok olur gidersiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Proje geliştirmek sabır gerektirir

Proje geliştirmenin sabır gerektiren bir süreç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Bu iş tecrübe işi yani egzersiz yapma işidir. Birincide yaparsın olmaz, ikincisinde yaparsın olmaz ders alırsınız. Sabırlı olup pes etmezseniz, amacınıza ulaşırsınız” diyerek sözlerini noktaladı.

Etkinlik kapsamında, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu(SOBAG) Koordinatörü Dr. Nevzat Yavuz “Ar-Ge Destekleri ve Proje Yazılımında Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.

Dr. Nevzat Yavuz, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu (SOBAG) hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra destek programları, SOBAG’a sunulan eğitim projeleri ve süreç hakkında katılımcılarla interaktif olarak bilgiler sundu

Fotoğraflar: