OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal törenle görevi devraldı

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal törenle görevi devraldı

14 Ağustos 2020 tarihli kararname ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'ten görevi devraldı.

“Yeni bir perspektif ve dinamizmle hizmet vermeyi sürdüreceğiz”

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski yönetime verdikleri emek için teşekkür ederek “Kendileri dört yıl boyunca Üniversitemize ciddi katkılarda bulundular. Biz de onların bıraktığı yerden yeni bir perspektif ve dinamizmle hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Bu makamı bana uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitenin niteliğinin artmasıyla Samsun’un, bölgenin ve ülkemizin de değer kazanacağını kaydeden Rektör Ünal OMÜ’nün uluslararası arenada, ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlayacak politika ve strateji üreterek hizmet vereceğini, eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vererek toplumun talebini karşılayan nitelikli mezun vermesini ve ülke kalkınmasını sağlayacak teknoloji ve bilgi üretmesini hedeflediğinin altını çizdi.

“OMÜ ailesinin her bir ferdine ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum”

Samsun milletvekillerine verdikleri destek için teşekkür eden Sait Bilgiç “En büyük teşekkürü, dört yıl önce bana bu görevi vererek Üniversiteme, şehrime ve ülkeme hizmet etme şansı verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ediyorum. Bugün Rektörlük cübbesini çıkararak yüklenmiş olduğum bu büyük mesuliyeti huzurlarınızda yeni Rektörümüze devrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tüm çalışmaları, 6 bin 500 kişilik OMÜ ailesiyle gerçekleştirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Sait Bilgiç “OMÜ ailesinin her bir ferdine ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Ayrıca 24 saat anlayışıyla, en yakınımda bulunan rektör yardımcılarına, genel sekretere ve özel kaleme, ilimizde görev yapan birlikte çalıştığımız valilerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörümüze, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, adli ve idari mahkeme başkan ve üyelerine, komutanlarımıza, kamu çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine, basınımızın değerli mensuplarına ve Samsun halkına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.“ dedi.