OKAF’22 Etkinliğinde, Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’ya Büyük İlgi

OKAF’22 Etkinliğinde, Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’ya Büyük İlgi

Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO, OKAF’22 Etkinliğinde ziyaretçileri ile bir araya geldi. Etkinliğin sponsorlarından olan ve önemli destekler ile fuarda faaliyet gösteren Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO, fuar alanında firmaları ile birlikte boy gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliği ile 6 üniversitenin paydaşlığında Samsun’da düzenlenen ve 200 firmanın katılımı, 28 firmanın sponsorluğu ve 5 bine yakın öğrencinin kaydı ile gerçekleştirilen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” OKAF’22 tamamlandı. Fuarda yer alan Samsun Teknopark ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi stantları büyük ilgi gördü. Etkinliğin Altın Sponsorlarından olan Samsun Teknopark, fuar alanında Samsun Teknopark firmaları için de alan hazırladı. Etkinliğe biri sponsorlu olmak üzere 24 Samsun Teknopark Firması katılım sağladı. Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO sponsorluğunda OKAF’22 etkinliği süresince gerçekleşen yarışma ve çekilişin kazananları da büyük ödüllerin sahibi oldu.

 Etkinlik alanında firmalar tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını yürütürken, potansiyel müşterileri ile de buluşma imkânı yakaladı. Ayrıca Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında fuara katılan tüm firmalar ile TTO ve Teknopark ekibi tarafından birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Firma görüşmeleri ile gelecekte yapılması planlanan işbirliklerine dair ilk temaslar yapılmış oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Samsun Teknopark, kendisine ayrılan fuar alanında OMÜ’nün patent porföyü ve prototiplerini sergiledi. Ziyaretçilerin prototip ve projeleri incelemelerinin ardından akademisyen ve öğrencilere OMÜ-TTO tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. OMÜ-TTO alanı içinde yer alan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yazılım ekibi OMÜSOFT tarafından geliştirilen Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı UNİKYS’nin standı, fuara katılım sağlayan üniversiteler tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin ikinci gününde Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’nun sponsorluğu ve koordinatörlüğünde, AR-GE Proje Pazarı ve Yarışması gerçekleştirildi. Hacettepe, Amasya, Bartın, Samsun ve Ondokuz Mayıs Üniversitelerinden akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen AR-GE Proje Pazarı ve Yarışması, ziyaretçiler tarafından ilgi ile takip edildi. İlk üçe giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Proje sahipleri yarışma ile, projelerini ziyaretçilere tanıtma imkânı bulmuş oldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği OKAF’22 etkinliği gerçekleştirilen konser ile son buldu.

Fotoğraflar: