Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC'si

Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC'si

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak düzenlediğimiz programa davetlisiniz.

https://www.facebook.com/events/780857872104384/

FİKİRDEN PAZARA: AKADEMİK GİRİŞİMCİLİĞİN ABC’Sİ

16 Mart 2018, Cuma

OMÜ Atatürk Kültür Merkezi, Samsun

Program

8.30 – 9.30                  KAYIT, KAHVALTI, NETWORKING

9.30 – 10.00                AÇILIŞ KONUŞMASI

Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı
 

10.00 – 11.00              “FİKİRDEN PAZARA İLK ADIMLAR”

Yrd. Doç. Dr. Emek Barış Kepenek, METUTECH-ATOM
 

11.00 – 11.15             KAHVE MOLASI        
 

11.15 – 12.30             “DNA'YI ANALİZ ETMEK”

                                   Dr. Erşen Kavak, Genomize
 

12.30 – 14.00             ÖĞLE ARASI
 

14.00 – 16.00             PANEL

“GİRİŞİMCİ AKADEMİSYENİN YOL HARİTASI: Ticarileşmeye giden yolda işe nereden başlamalı?”  

Moderatör: Kazım Yalçınoğlu, SmartsUnited

Prof. Dr. Ahmet Oral, NanoManyetik ve NanoSis

Prof Dr. Aytül Erçil, Vispera Bilgi Teknolojileri

Doç. Dr. Havva Nilgün BUDAK, Fermante Gıda ve KefirDanem

Dr. Mustafa Mortaş, OMÜ TTO Koordinatörü

Prof. Dr. Mehmet Kuran

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Samsun Teknopark

1988’de OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden mezun oldu, 1989’da aynı birimde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını OMÜ’de (1991), doktorasını İngiltere’de University of Aberdeen’de (1995) tamamladı. 1996’da OMÜ Ziraat Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak atandı, 1998’de doçent unvanını aldı. 1997-1999 yılları arasında İngiltere Tarım Bakanlığı bursu ile Scottish Agricultural College’de doktora sonrası araştırmacı olarak görev yaptı. 2005’de Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Profesörlüğe atandı. Akademik hayatı boyunca Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2008-2013 yılları arasında da OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Halen OMÜ Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanıdır. 15 Ağustos 2016 tarihinden beri Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor. Aynı zamanda Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Yrd. Doç. Dr. Emek Barış Kepenek

Başkent Üniversitesi

Ekin Ön Kuluçka Merkezi Danışmanı

Emek Barış Kepenek 1998’de ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra Bilim ve Teknoloji Politikaları Anabilim dalında yüksek lisansını yaptı. Daha sonra tekrar ODTÜ Sosyoloji bölümünde doktorasını tamamladı. 2010’da ODTÜ Teknokent bünyesindeki Animasyon Teknolojileri ve Oyun geliştirme Merkezi (ATOM)'da yöneticilik yapmaya başladı. 2013’te Başkent Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünün kurulması çalışmalarında bulundu ve yardımcı doçent olarak aynı yerde çalışmaya başladı. Üniversite bünyesinde Ekin Ön Kuluçka Merkezi'ni kurdu ve danışman olarak görev almaya başladı. 2017 senesinde tekrar ATOM'da danışmanlık yapmaya başladı. Bu görevlerine halen devam etmektedir.

Dr. Erşen Kavak

Boğaziçi Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi

Genomize Kurucusu

Erşen Kavak, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde lisans ve doktorasını tamamladı. Sonrasında altı sene İsveç Karolinska Enstitüsünde genom bilimleri konusunda uzmanlaştığı doktora sonrası çalışmalar yaptı. Nature, Nucleic Acids Research gibi dergilerde yayınları olan Erşen Kavak’ın AR-GE ve üretim merakı var.

Kazım Yalçınoğlu

ODTÜ Ek Zamanlı Öğretim Görevlisi

SmartsUnited Kurucusu

Kazım Yalçınoğlu, SmartsUnited'in kurucusu ve CEO'su ve Mirya Şirketler Grubu Başkanı, ayrıca İTÜNova A.Ş. İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve ODTÜ İşletme Bölümünde ek zamanlı öğretim görevlisidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Platformu’nda (ODTÜ GİP) başkan, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Parkı’nda icra kurulu üyesi, Teknoloji Transfer Ofisi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Opal Group'da finansal hizmetler, perakende satış, dağıtım, reklam, üretim ve sanayi alanında 21'den fazla şirketi kurdu ve finanse etti.

Prof. Dr. Ahmet Oral

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

NanoManyetik ve NanoSis Kurucusu
Lisans eğitimini ODTÜ Elektronik, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünde tamamladı. Doktora ve lisansüstü çalışmaları sırasında ülkemizdeki ilk Taramalı Tünelleme Mikroskoplarını imal etti. Dr. Oral doktora sonrası çalışmalarını İngiltere’de Bath ve Oxford Üniversitelerinde, manyetik malzemelerin özelliklerini incelemeye yarayan Taramalı Hall Aygıtı Mikroskobu ve atomlararası kuvvetleri ölçerek atomların görüntüsünü çıkarabilen Atomik Kuvvet Mikroskopları konularında devam ettirdi. 2002’de Bilkent’de Doçent, 2006 yılında ise Bilkent’de Profesör olarak atandı. 2014’ten beri ODTÜ’de araştırmalarına devam etmektedir. Oxford’da NanoMagnetics Instruments Ltd., ülkemizin ilk Nanoteknoloji şirketleri olan NanoManyetik ve NanoSis şirketlerinin de kurucusudur.

Prof. Dr. Aytül Erçil

Sabancı Üniversitesi

Vispera Bilgi Teknolojileri Ortak ve CEO’su

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Matematik Bölümlerinden lisans, Brown Üniversitesi, uygulamalı matematik bölümünden yüksek lisans ve Doktora derecelerini aldı. Beş yıl General Motors Araştırma Laboratuvarında çalıştıktan sonra 13 yıl Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği BUPAM Yapay Görme Laboratuvarının kurucu direktörlüğü, 13 yıl ise Sabancı Üniversitesinde öğretim üyeliği ve VPALAB yapay görme laboratuvarının kurucu direktörlüğünü yaptı. 2006’da kurduğu Vistek ISRA Vision A.Ş. Aralık 2013’de Alman ISRA Vision firmasına satıldı. Seri girişimci olarak çalışmalarına devam eden Prof. Erçil Vispera Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve Rebuslabs Ltd’in ortağıdır.

Doç. Dr. Nilgün H. BUDAK

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi

Fermante Gıda Kurucusu ve Kefir Danem AR-GE Danışmanı

Nilgün Budak Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim dalında lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 2001 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları, birçok konferansta sunumları bulunmaktadır; Cost Action gibi uluslararası, TÜBİTAK ve diğer ulusal projelerde görev almış, uzmanlığını fermantasyon alanında tamamlamış genç bir akademisyendir. “Fonksiyonel sirke içeceği ve elde etme yöntemleri” isimli patent ile 2010 yılında girişimcilik hayatı başlamıştır. 2013 yılında geleneksel yöntemler ve meyve suyu kullanılarak doğal sirke ile katkı, koruyucu ve renk maddesi içermeyen sağlıklı sirke içecekleri üretiminin gerçekleştirildiği Fermante Gıda Ambalaj Eğt. Dan. Ltd. Şirketini kurmuş ve halen Göller Bölgesi Teknokent’inde yer alan bu şirketin müdürlüğü görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Göller Bölgesi Teknokent’inde ulusal ve uluslararası düzeyde kefir ve kefir mayası üretimi yapan Danem Ltd. Şti. AR-GE ekibinde danışmanlık görevi bulunmaktadır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi olarak sivil toplum kuruluşunda da görev almaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Dr. Mustafa Mortaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Teknoloji Transfer Ofisi

Dr. Mustafa Mortaş 2007 de Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Gıda Teknolojisi alanında yüksek lisans ve doktorasını OMÜ’de tamamladı. 2014-2015 yılları arasında bir yıl süreli Ohio State University bünyesinde bilimsel çalışmalara katılmıştır. Akademik anlamda urun geliştirme ve projelendirme faaliyetleri ile bilimsel çalışmalarının yanı sıra OMÜ-TTO’nun yapılandırma çalışmalarına katılarak kurumsallaşma surecini yürütmüştür. Bu görevlerine OMÜ-TTO koordinatörü olarak devam etmektedir.